Shopping Cart

Piatră Naturală – Marmură, Travertin & Granit!

Informații despre Marmură

marmura-piatra-online

Marmura este o roca metamorfica, compusa, in cea mai mare parte, din calcit – forma cristalina a carbonatului de calciu (CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt alb, cenusiu, gri, negru si rosu. Exceptie facand o parte din marmura verde, din punct de vedere comercial, termenul de Marmura poate fi atribuit oricarui calcar compact supus lustruirii, care include cea mai mare parte a marmurei colorate.

In tara noastra, calcarele cristaline sau marmurele se intalnesc in Muntii Fagarasului, in muntii Poiana Rusca si se exploateaza la Ruschita si Alun, in masivul Rodna se intalnesc marmurele albe, la Vascau – Moneasa (inchisa pentru moment), in Muntii Apuseni, marmure policrome.

Depozitul nostru va ofera o gama variata de marmura, autohtona si din import, dintre care amintim: Marmura Verde Antic venat , Marmura Roz Diana, Marmura Mugla, Marmura Ruschita Roz pal, Roz intens si Alba, Marmura Verde Jungla, Marmura Maron Jungla, Marmura Maron Emperador, Marmura Verde Guatemala, Marmura California, Marmura Indus Gold, Marmura Unico Light, Marmura Verde India.

Marmura este o roca metamorfica foarte densa, dura, cu granulatie fina, compusa in cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Poate fi lustruita usor, cu rezultate spectaculoase.

Ea prezinta aspecte foarte diferite: de la alb la negru, ceea ce ofera suprafete perfect unicolore, dar si pana la verde sau rosu cu vine mari, albe, astfel existand numeroase colorituri discrete sau tari. De mii de ani marmura naturala a fost folosita in decorarea spatiilor interioare si exterioare. Foarte des utilizate au fost si sunt tipurile de marmura in diferite tonuri de bej, cautate pentru aspectul cald si primitor pe care-l degaja orice ambient decorat cu ele.

Marmura este folosita cu succes la orice tip de placare: interior sau exterior, orizontal sau vertical, precum si la realizarea obiectelor decorative: blaturi, mic mobilier, fete de seminee si altele. Este utilizata de regula in zone de trafic usor sau mediu, nu in zone de trafic intens.

Pentru o intretinere corecta si pentru a se evita patarea sau matuirea prematura a marmurei montate sunt recomandate tratamente de spalare cu detergenti speciali, impermeabilizare si/sau ceruire.

Utilități

Permite „personalizarea” spatiilor, atat in scop functional ( prin produse ca: placaje pentru pardoseli, pereti, fatade; glafuri pentru ferestre, blaturi pentru mese, bai , bucatarii, seminee; balustrade, corpuri de iluminat; produse auxiliare precum mozaicul, praful si spartura de marmura) cat si ornamental ( prin produse unicat precum : masute artizanale, fantani arteziene, coloane, suporturi pentru flori, blaturi de semineu, vaze flori, fructiere, servicii de birou, bomboniere,statuete sculptate, monumente funerare si istorice. Permite, de asemenea, incalzirea in pardoseala.

Aprovizionare

Pot fi furnizate cantitati mari in termene scurte, astfel putandu-ne adapta atat lucrarilor medii cat si mari. In plus, se poate livra o gama foarte larga de culori si nuante.

Unicitate

Natura ne surprinde mereu cu unicitatea creatiilor sale, ca si structura, venatura si culoare, astfel incat, piatra naturala, poate intrece asteptarile celor mai rafinate gusturi, prin realizarea unor produse unicat.